tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kiva päivä :)

Moikka!

Tänään on ollut kiva päivä tasan kolmesta syystä: 1. Sain Edyn geenitestitulokset! 2. Minun hyvä ystäväni muutti tähän melko lähelle! 3. Noh.. Harrastin materiaalionnellisuutta... :D Tästä enemmän alempana.

Me ei olla nyt tehty juuri mitään erityistä, arkea vaan. Edy on päässyt riekkumaan koirakavereiden kanssa ja nyt on saanut senkin aivot levätä vähän treenaamisesta. : D Ihan hyvä ehkä vaan! Huomenna olis taas meillä jatkoalkeet- ryhmässä aivotyötä tiedossa. Viimeksi siellä oli selvästi pyörinyt/tai pyöri parhaillaan joku juoksuinen narttu, sai ihan hakea pojan huomiota urakalla... :'D Nokkaeläimellä oli kirjaimellisesti nokka pitkällä ilmassa koko treenauksen ajan. Saa nähdä miten sitten huomenna.
Ei siis tosiaan olla tehty juuri mitään ihmeellistä. Noh, oon pussittanut koiran lihoja :'D. 1. Minun upee työpiste lihojen pussitukseen... Ja näppärä keittiövaaka pussituskokojen tasavertaisuuteen. 2. Pussitetut jauhelihat. 3. Pussit kiinni. 4. Pussit jo pakastettujen kanansiipien ja lohi-naudan maha-kasvis-seoksen seuraksi pakkaseen. :' D Että näin...


Niin hei! Viimekerralla puhuin siitä miten näyttelyt pelottaa... No se nyt ei oo muuttunut miksikään, mut ILMOITIN Edyn nyt sen ekoihin virallisiin näyttelyihin. Tulevana sunnuntaina olen todennäköisesti menossa katsomaan yhden kaverin ja tämän hoffin pentunäyttelyitä Kouvolaan, ihan oppimielessä ja varmuutta hakemassa. : D


Tosiaan sain vasta kuulla eräältä hyvältä ystävältäni, että tämä on muuttamassa Hyvinkäälle. Hän siis tekee koulujensisäisensiirron, koska ei nykyiseltä paikkakunnalta ollut löytänyt asuntoa ja koulumatka oli näin ollen turhauttavan pitkä. Mutta tosiaan tämä ihminen on varmaan kaikista ihmisistä samanhenkisin minun kanssani ja hänen seurassa todellakin viihdyn! Voi jutella mistä tahansa ja tehdä mitä tahansa. :) Aivan mahtia, tosi positiivinen asia minulle. Varsinkin kun miettii, että tänne muuttaessani minä en tuntenut ainuttakaan ihmistä tai paikkaa ja onhan nyt tietysti jonkin sortin "kulttuurieroja" maalta tulleen ja kaupunkilaisen välillä. Kyllä minä toimeen voin tulla kaikkien kanssa, mutta onhan se kiva, että on samanhenkinenkin ystävä lähellä. :)

Sitten taas kivaan aiheeseen nro 2. Eli Edyn geenitestit, jotka olivat tosiaan CEA, DM ja MDR1.
Eilen maksoin laskun, joka oli niinkin päätähuimaavan suuri kolmelta testiltä kun 70 €... Eli todellisuudessa tuo hinta ei ole yhtään mitään verrattuna siihen mitä Suomessa saisi testeihin pulittaa. Noh, itse tuloksiin sitten. Edy sai CEA testistä terveen merkinnät, eli CEA R/R. DM- testistä saimme kantajan, eli DM N/DM (G/A). MDR1 testistä saimme myös kantajan, eli MDR1 N/P (+/-).
Testeistä jäi hyvä mieli, minulla on terve koira noilta osin. :) Kantaja siis ei tarkoita sairasta koiraa. Koira voidaan luokitella geenitesteillä terveeksi-kantajaksi-sairaaksi. Kantaja kantaa geeniä, muttei ole itse sairas.
MDR1 ei sinäänsä itseassään aiheuta koiralle mitään riesaa, vaikka koira olisikin sairas, KUITENKIN omistajan on oltava tarkka tiettyjen lääkeaineiden kanssa, sillä MDR1 on yliherkkyys tiettyjä lääkeaineita kohtaan. Esimerkiksi hevosen lannassa (joita monet koirat tykkäävät popsia kasan sattuessa kohdalle) voi olla hevosen matolääkkeen jäänteitä, jotka ei sovi MDR1 yliherkälle koiralle ja voi olla jopa tappava. Tämän vuoksi oltava tarkkana, vaikka muuta vaivaa tuo MDR1 sairaus ei aiheutakaan.
DM positiivisuus ei myöskään ole niin kamalan vakavaa kuitenkaan. Eli jos koira todetaan DM "sairaaksi" ei tuo välttämättä sairasta degeneratiivista myelopatiaa (selkäytimen rappeumaa) koskaan. DM "sairas" siis tarkoittaa, että koiralla on mahdollisuus sairastua tähän, muttei se sairasta sitä välttämättä koskaan.


Sitten noh.. Tää kiva asia nro. 3... En malttanutkaan odottaa...


Jep, näin menin ja tein. Tilasin itselleni kameran jota olen jo tovin himonnut.. :D Toisaalta tilaus kadutti, mutta toisaalta ei tippaakaan! Sitä ne osamaksumahdollisuudet tekee "eihän tuo summa nyt ole paha maksaa pois kuukaudessa".. Ja niin edelleen.. :D Nyt on hyvä kamera ja kiva perusobjektiivi, mutta maksan sitten tätä pois oman aikani. :'D


Tykkään tosiaan kuvata ja muokata kuvia. Minun vanha kamerani vaan ei enää yksinkertaisesti riittänyt siihen mihin kameraa tarvitsin. Se söi paljon motivaatiota ylipäätään lähteä kuvaamaan, kun tiesi, että vehkeet ei riitä. Nyt jatkossa jos johonkin panostan, niin objektiiveihin. Nyt on hyvä kamera ja huippulaatuisen muokkausohjelmat tietokoneella (Adobe Photoshop CS6 ja Adobe Photoshop Lightroom 3). Nyt minulla menee tovi kun tutkiskelen kameran ominaisuuksia ja mahdollisia asetuksia ja näiden vaikutuksia. Mutta voin sanoa, että kun tänään otin kameran ekaa kertaa käteen, niin huomasin samantien sen, miten hyvältä kamera tuntuu kädessä. Muotoilu ja kaikki on juuri itselle sopivaa. Nappien kohdat ja niiden tarkoitukset ovat myös todella kätevät! Paljon paremmat kuin edellisessä kamerassani. Tänne varmasti tulee jatkossa kuvia kunhan pääsen vauhtiin! Laitan alle muutaman vertailukuvan vanhasta kamerastani (canon eos 1100d) ja uudesta (canon eos 70d).


Ei nyt tällä kertaa taas tämän ihmeellisempiä. :) Odottelen huomista kirkkautta, että pääsen testailemaan kameraa. :P Tämä päivä on mennyt tutkiessa ja akkua ladatessa.

2 kommenttia:

  1. Heh meillä näyttää välillä ihan joltain teurastamolta tai lihakaupalta kun koirien lihasatseja laittelen pienempään kokoon :D Just eilen kävin noukkimassa miltei 50kg lihaa pakastimeen. Ne odottavat nyt tovin pakkasessa, kunnes innostun niitä pilkkomaan.Onnea uudesta kamerasta!!! Oih ja voih mä haaveilen ihan vain kamerasta, edes kelvollisesta sellaisesta. Olisi mukava saada otettua kuvia koirista ja niiden touhuista, mutta nyt ei talous veny eikä ehkä olisi aikaakaan opetella kuvaamaan. Katsotaan kun kevät koittaa, joskos sitä raskisi investoida.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin varmaan näyttäisi, jos jaksaisin pussittaa pienempiin osiin kaikki lihat kerralla :'D Mutta olen laiska ja otan yleensä tarpeen mukaan sen pari kiloa kerralla pussitettavaksi. Ja kiitos, on tää kamera kyllä ollut tosi kiva, vaikka en nyt vielä ole kaikkia sen hienouksia päässyt täysin kokeilemaan. : D Kyllä järkkäri on ihan eri luokkaa kun digikamerat (tosin en tiedä nykyisten digikameroiden tasoa). Ennen digikameralle annettiin "elinikää" se pari vuotta, järkkäri sitten vaan jaksaa porskuttaa vuodesta toiseen uudenveroisena. Ja järkkäreissä on vielä se, että itse objektiivi vaikuttaa todella paljon siihen, millainen itse kuvasta tulee. Objektiiveissakin on tarkennusominaisuuksia ja muuta, että kameralla mennään puolitiehen ja objektiivi hoitaa loput. : D Siksi monet sanoo, että jos arpoo uusiiko objektiivin vai kameran, niin kannattaa mieluummin panostaa objektiiviin. :D

      Poista