tiistai 24. helmikuuta 2015

Kuulumisia

Heis!

Edellisessä postauksessa kerroin laittaneeni geenitestinäytteet postiin. Noh, tässä välissä kerkesi olemaan jo pelko, että en saisi kahta testeistä ollenkaan tietää, koska kyseinen yritys lopettaa tämän kuun lopussa CEA ja DM- testit... Yhdelle testien lähettäjälle olivat laittaneet s-postia, että eivät tee näitä testejä enää, mutta onneksi se oli vain sekaannus. Meidän porukalle nimittäin oltiin vielä testit luvattu ja tämän henkilön nimi oli vaan hukkunut johonkin heidän listaltaan. Mutta mihinkään en luota, ennen kuin tosiaan saan testitulokset (joiden siis pitäisi valmistua ihan tässä lähipäivinä).

Lisäilin tässä muutaman päivä sitten tuonne blogin yläpalkkiin tuollaisen valikon kuin "Suunnitelmia". Sieltä näkyy vähän kaikkea mitä olen keksinyt Edyn (ja itseni) pään menoksi. Raunioryhmästä kuului sen verran, että olen jonossa kun ryhmät jaetaan maaliskuussa ja toiveet tietenkin pyritään ottamaan huomioon. Itse toivoin, että pääsisin perjantain ryhmään, kun siellä olisi jo yksi tuttu koirakko. Haku-ryhmästäkin kyselin, mutta edelleen sinne haetaan uutta ohjaajaa, joten sen takia se homma on tauolla. Eli tällä hetkellä käydään vielä vaan jatko-alkeissa, josta olisi tarkoitus suunnata pk-tottiksen ryhmään ja valmistautua BH-kokeeseen. Minulla on suunnitelmissa myös käydä sitten tokon uusilla säännöillä oleva tokon alokasluokka ja siitä sitten katsotaan eteenpäin.
Hassua... Haluaisin harrastaa varmaan kaikkea mahdollista koirani kanssa... Agilitykin kiinnostaisi, mutta minulla on aina ollut se kuva päässäni, että se on pirun kallista ja ryhmiin on todella hankala päästä. Noh, löysin tästä melkolailla meidän läheltä yhden kivan oloisen seuran, joka järkkäisi agilitykoulutusta. Laitoin sinne vähän arastelevasti kyselevää s-postiviestiä. Lähinnä minulla on ajatuksena, että Edyn kanssa mentäisiin enemmän pk- puolta ja seuraavan koiran kanssa olisi agility ja toko, mutta saa nähdä. Edy ainaikin tykkäisi myös agilitystä, vaikkei siitä mitään tykkiä saisikaan. Käytiin lajiin tutustumassa, kun poika oli n. 5-6 kk ja koira oli ihan höpönään menossa esteitä ja muita viritelmiä. : D Eräässä koirapuistossa on ollut myös agilityesteitä, joita tämä koira meni sitten innoissaan ihan omatoimisesti. Mutta odotellaan tässä, että mitä mistäkin suunnasta tulee kuulumaan ja päästäänkö ylipäätään harrastelemaan mitään, mitä toiveissa on. Kova on yritys ainakin!

Viimekerralla tuolla meidän jatko alkeet- ryhmässä tehtiin taas vähän uutta. :) Pitää ihan muistella, kun huomenna on jo taas uusi kerta. Hmmm... Harjoiteltiin ainakin vähän taas tuota seuraa- liikkeestä istumista. Edy tekee sen jo melko mainiosti, kun ollaan sitä kotonakin harjoiteltu, ei enää minun tarvitse pysähtyä, eikä koira lähde peräänkään, mutta se on varmasti paljon sen ansiota, että koiralle on pentuna opetettu niin vahvasti paikallaolo. Sitten aikalailla harjoiteltiin myös takapään käyttöä, eli tarkoitus olisi oppia Edyn kanssa tuo täyskäännös vasempaan, eli koiran suuntaan. Eli Edyn pitäisi oppia pyörähtämään peppunsa ympäri niin sanotusti. : D Tehtiin myös seurausta pujottelemalla muiden koirakoiden välistä ja vähän peruutuksen opettelua. Ohjaaja kehui Edyn fiksuksi koiraksi ja että meillä on hyvä tiimi. :) Tottakai siitä tulee hyvä mieli kun kehutaan! Ja kun vertaa siihen millä kammolla minä menin ekalle ryhmätunnille ja millaiset "odotukset" minulla oli oman koiran käyttäytymisestä. Kaikki kuitenkin osottautui aivan päinvastaiseksi, tosi hyvällä tavalla. :)
Kotona me ollaan sitten harjoiteltu lähinnä vielä tuota seuraamisesta istumista, sitten olen sekalaisessa järjestyksessä ladellut koiralle "istu, maahan, seiso"- käskyjä, että ne vahvistuisivat ja ettei koira voisi ennakoida, että mikä käsky on seuraava. Näihin käskyihin olen myös tehnyt oman äänenpainot, ettei kaikki kuulosta samalta. Kuitenkin äänenpaino on se, mihin koira kiinnittää eniten huomiota. Esimerkiksi "istu"- käsky tulee korkeana ja terävänä, "maahan"- käsky taas venytetyn kuuloisena ja matalana ("maaaahan") ja "seiso"- käskyssä venytän alkutavua ja lopputavu nousee korkeaksi ("seiii-SO"). Tuolla äänenpaineen muuttamisella ja korostuksilla koira on tehnyt paljon vähemmän näitä "virheitä" eli esim istu-käskyllä menee maahan tai toisinpäin.
Sitten vielä ollaan vähän harjoiteltu esineen pitoa, sekä tietenkin ilmaisua. Näistä sain kuvattua vähän videotakin, jota voi katsoa alta.

Tänään käytiin eläinlääkärissä uusimassa kennelyskärokote. Eihän se pakollinen ole, mutta olisi hyvä olla jos esim harrastaa koiran kanssa ja koira on kontaktissa muiden koirien kanssa enemmänkin. Samalla siinä oli ihan peruskunnon tarkastus. Hyvä mieli tuli siitä mitä eläinlääkäri sanoi. :) Sanoi, että tosi hyvässä kunnossa on turkki, tosi kauniit hampaat, sopusuhtainen ja hyväkuntoinen koira muutenkin. Eikä keksinyt mitään mistä "valittaa", tai mistä olisi ollut huolissaan. Onhan se kiva kuulla, että oma koira vaikuttaa kaikin puolin terveeltä. Muutamat pusutkin lääkäri sai Edyltä. : D

Haluaisin ilmoittaa Edyn näyttelyihin, mutta kun ne vaan pelottaa minua kamalasti. :D En ole koskaan käynyt edes katsomo-oppilaana seuraamassa virallisia näyttelyitä, eikä minulla ole oikein ketään jonka voisi ottaa mukaan neuvomaan, että milloin missäkin pitää olla ja mitä tapahtuu. :'D Ei pitäisi ajatella näin vakavasti, nehän on vaan koiranäyttelyt... Mutta kuitenkin olen ihan kammosta kankeana! Ehkä pitää vaan ilmottaa koira, niin ei ainakaan voi sen puoleen enää perua! Ja sitten vaan katsella jotain youtube näyttelyitä tai jotain.. :D Mätsärit ei ole mikään ongelma, niissä on käyty, mutta omassa päässäni näen näyttelyt yhtenä sekasotkuna ja monimutkaisena tapahtumana :'D Voi kamala... On tämäkin kammo... Kuitenkin käy niin, että kun ekat näyttelyt on käyty, niin sitten ihmettelen, että mitä minä olenkaan kaikki ajat pelännyt... :D Hah.

Ah, melkein unohdin laitaa vielä yhden videon. Eli tässä harjoitellaan nyt takapäänkäyttöä vähän eri tavalla kuin aiemmin. Eli koira sivulla perusasennossa ja sitten lähdetään itse astumaan koiran eteen poikittain vasemmalla jalalla ja koiran tarkoitus sitten hinata itsensä sen mukaan suoraan perusasentoon.


Eli tällaista taas, ei mitään kummempia. Ainiin Elmeri-kanilla on alkanut järkyttävä karvanlähtö näin talven jäljiltä (Edyllä myös havaittavissa alkavaa karvanlähtöä). Se näyttää aika hyvin suoraan sanottuna puolikynityltä kanalta... Sillä on ihan siiliturkki takapäässä ja kunnon talviturkki etupäässä, aika järkyttävän näköinen kötös tällä hetkellä. :'D Kanin karva on vielä paljon inhottavampaa lähtiessään kuin koiran, se on niin hienoa ja pehmyttä utua, että se leijailee ilmassa. :D Niin ja voin sanoa, että nyt hyvin huomaa jo miten tuo kastraatio on vaikuttanut sen käyttäytymiseen. Enää ei pissa lennä kaaressa, eikä yritä hyppiä koiran selkään. Kani voi nyt keskittyä ihan muuhunkin elämään, ettei sen aivot ole kokoajan hormonihuuruissa. :) Varmasti valtava stressihelpotus Elmolle.
Ja Edy toivottaa omalta osaltaan leppoisia lepoja, hänelle itselle saattaa iskeä pieni "kennelyskä" nyt kun sai rokotteen, joka siis keinotekoisesti periaatteessa käynnistää pienen kennelyskän. Joillain koirilla voi olla oireita, joillain ei, se jää nyt nähtäväksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti