maanantai 16. helmikuuta 2015

Yyyh, haluaisin uuden kameran!

Heiih!

Minulle on iskenyt kamerakuume... Tai noh, onhan se ollut pidempään jo, mutta rahaa ei ole ihan just nyt ostaa sellaista kameraa mikä minulla mielessäni pyörii. Tällä hetkellä minulla on siis aloittelijoille tarkoitettu järkkäri Canon EOS 1100D. Kamera ei enää riitä niihin ratkoituksiin/tilanteisiin mihin itse tarvitsisin kameraa, ominaisuudet eivät yksinkertaisesti riitä ja se rajoittaa kuvaamista paljonkin. Kuvaan nykyisin aina täysmanuaalilla ja säädöt ovat siis säädettävissä niin kuin kamera sallii, mutta säädöt eivät riitä, eli toisinsanoen tarvitsisin kameran, jossa minulla on vielä paljon laajemmin säätömahdollisuuksia ja kameran ominaisuudet sopisivat tarvitsemiini tilanteisiin.
Noh, mitä kameraa olen sitten miettinyt? Olen vertaillut eri kameroita ja niiden ominaisuuksia ja tällä hetkellä ehdoton valintani olisi Canon EOS 70D. Olishan ne vielä kalliimmatkin kamerat kivoja juu varmasti, mut ei ole nyt tarvetta ihan niin kalliille kameroille. Tuollakin kameralla on pelkällä rungolla hintaa jotain 1100-1200 €, puuh, eli tuotakin saan vielä unelmoida oman aikani. EOS 70D olisi valintani suureksi osaksi myös siksi, että sillä kameralla saa paljon paremmin "vangittuja" kuvia. Itse tykkään kaikkein eniten katsella kuvia liikkeestä, esim koirat riehuvat täysiään ja kameralla saisi vangittua sen pienen hetken. Nykyinen kamerani ei siihen kykene, kuvista ei tule tarpeeki selviä ja tarkennus ei pysy vauhdissa mukana. Nykyisellä kamerallani tämän takia otan melkein pelkästään "poseerauskuvia", tai sellaisia missä liikettä on hyvin vähän. Tykkään myös tuossa 70D:ssä kääntyvästä näytöstä, joka on esimerkiksi videokuvauksessa oikein kiva.
Mutta joo, tällä hetkellä tuo uusi järkkäri on varmaan aika kaukainen haave, rahaa ei tule ovista ja ikkunoista. D: Mutta saahan tuota toki haaveilla ja kirota vanhan kameran riittämättömyyttä. : D
Kamerakuumeesta puheenollen, minulla on ihan kuumetta kuumettakin. Kurkku ollut jo pidemmän aikaa kipeä ja tänään sitten nostatti vähän kuumetta, toivottavasti ei yhtään enempää nouse ja buranat auttaa. :)

Tänään minulle tuli muuten postissa Edyn geenitestiharjat. Testi piti ottaa niin, että koira ei saa olla syönyt mitään pariin tuntiin ennen testausta, tuetaan toisella kädellä poskea ja hangataan niin pitkään harjalla posken sisäpintaa, että siitä tihkuu verta. Tämä varmistaa sen, että harjaan on jäänyt riittävä määrä solukkoa. Harjauksen jälkeen harjojen piti antaa kuivua 2-4 tuntia (itse annoin neljä), sillä jos harjan pakkaa kosteana pussiin, se pilaantuu ja näin ollen näyte on pilalla. Toivon mukaan nuo harjat nyt olivat täysin kuivat, en viitsinyt kokeilla käsillä, ettei minusta irtoa mitään soluja harjaan. :D Harjat pakkasin siis pusseihinsa ja vein postiin, ykkösluokassa matkaavat 3-4 päivää Slovakiaan ja siellä testit tehdään. He sitten laittavat minulle maksutiedot ja maksettuani saan testitulokset s-postiin ja perästä postissa kirjeenä. Edylle siis tulossa CEA, DM ja MDR1- testit.


Tänään on ollut oikein kiva sää. Aurinko on paistanut ja pakkasta ollut se pari astetta. Itse tykkään valokuvauksessa auringonvalosta ja niimpä päätin lähteä pellolle vähän kuvailemaan Edyä. Huomasin kyllä heti koirasta, että tuo sen muutaman kerran kokeiltu ilmaisutreeni on jäänyt päähän. Kun välillä pysähdyin paikoilleni selaamaan kuvia, tai muuten vaan olin tekemättä mitään, niin Edy alkoi "käskyttämään" vieressä samalla tapaa kuin ilmaisussa olen sille opettanut. :D Mutta hei, ihan hyvä vaan, jos aloitetaan pari harrastusta, jossa kummassakin tuota tarvitaan. Ei nyt mikään tämän ihmeellisempi päivitys, pistän vain periaatteessa kuvia, ettei seuraavaan kirjoitukseen kasaannu taas kamalaa kuvamäärää. :x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti