maanantai 9. helmikuuta 2015

Me päästään harrastamaan vihdoin!

Heis!

Otsikko kertookin. :) Eli nyt kaiken muuton jälkeen ja Jäken alettua tuntumaan kotoisalta, etsin käsiin Järvenpään koiraharrastusmahdollisuudet ja otin yhteyttä tällaisiin. Tuloksena aloitetaan TOKO jatko alkeet- ryhmässä. Me siis ei olla koskaan tokoiltu, mut Edy on kyllä ihan hyvin hallinnassa ja arkitottelevaisuudessa ei ole mitään vikaa. Se mitä mennään harjoittelee, niin on lähinnä tuota häiriötreeniä ja siis Edy rakastaa yli kaiken muita koiria, niin hyvää harjoitusta on se, että koiran pitäisi pystyä toimimaan vaikka niitä muita koiria on ympärillä enemmänkin. Ensimmäinen kerta meillä on parin päivän päästä keskiviikkona, saa nähdä mitä tulee. :D Pitää ottaa nakinpaloja mukaan, eiköhän siinä oo tarpeeks hyvä herkku!
Tässä me kokeiltiin tuota odottamista. Alokasluokassa tulee tuo 2 min odotus. Videossa ei ole kahta minuuttia, kun kutsuin koiran minuutin jälkeen, ettei se itse "pilaa" suoritusta. :D Tänään kokeilin kahta minuuttia ja menihän se. :)

Tässä sitten vähän harjoitettiin katsekontaktia, eli palkkaus aina silmiin katsoessa:


Mahdollisesti päästään myös aloittamaan rauniokoiratoiminta. :) Se vähän riippuu siitä, että pääsenkö ryhmään johon haluaisin, jos pääsen, niin rauniohommia olisi joka toinen perjantai. Rauniohommia olen itseasiassa miettinyt hyvin pitkään, mutta olen luullut senkin olevan tajuttoman kallista. Edyn emo harrasteli myös tätä kyseistä, saa nähdä mitä tulee. :) Sit meillä on myös nämä vetoharjoitukset, normilenkit, vapaana lenkittäminen metsässä, hangessa hyppiminen ja sitten lelun noutoa. :D
Minulla tosiaan on ollut Edylle projekti, että haluan sille kasvattaa lihasmassaa tukemaan kroppaa ja terveyttä. Hyvin tuo on näköjään tepsinyt, sillä tammikuusta tähän päivään koira on saanut lihaspainoa lisää vähän yli 2 kg.

Olen nyt ottamassa Edylle geenitestit. Mahdollisesti kolme, tai kaksi kappaletta: CEA + MDR1 + DM, tai MDR1 + DM. Huomenna lähtee Slovgenille minun osoite, että lähettävät harjat, joilla solunäyte itse otetaan. Sitten kun näyte on otettu, pistetään harjat ja lomake postiin ja lähetetään Slovakiaan. Sieltä sitten tulee maksuinfot ennen kuin laittavat tulokset minulle.
Edylle varasin myös ajan 22.3 viralliseen silmätutkimukseen kun löysin hyvän tarjouksen Mevetille. :) Sitten myöhemmäksi jääkin vielä lonkat ja kyynäreet, mutta ne olen ajatellut kuvauttaa lähempänä kolmen vuoden ikää, niin koira saa vielä muotoutua.
Niin ja nyt Edyllä on päällä matokuuri, kun sillä on tässä kuussa taas 24. päivä kennelyskärokotteen uusiminen. :P

Sitten vähän kuvia vielä loppuun. Facebookin sk.collie- ryhmässä eräs henkilö kyseli koiralleen samanrotuista leikkiseuraa (narttu nahka), niin minäpä ilmoitin Edyn, kun välimatka ei ollut todellakaan paha. Noh selvisi kaikkea jännää, esim. että koira on samasta kennelistä kuin Edy ja muutamaa kuukautta nuorempi vain. Sitten selvisi myös, että nämä tulisivat olemaan samassa TOKO-ryhmässäkin. :) Heillä on kanssa puolivuotias hoffi- poika ja sovittiin, tutustumiskerta koirille. Alla kuvia siis eiliseltä sunnuntailta, kun koirat pääsivät peuhaamaan. :P On se vaan hauskaa katsottavaa kun koirat riehuu keskenään ^^ Mielenkiintoisia ilmeitä ja asentoja löytyy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti