maanantai 23. maaliskuuta 2015

Asia/kuva/tekstihirviöpäivitys...

Heis!
Otsikko kertoo hyvin mitä tuleman pitää. Tässä taas kertynyt ihan kivasti kuvia ja kaikenlaista juttua ja minä kun en oikein "osaa" kirjoittaa asioita kovin lyhkäisessä muodossa, mutta voin toki yrittää! Saa nähdä mitä tulee.. Varmasti yksi sekasotku vaan, mutta aivampa sama.. :D Pyhitin edesmenneelle ukilleni oman päivityksen, tämän päivityksen alla. Mutta joo, mitä meille tässä muuten on kuulunut? Se selviää nyt.

Tottakai, luonnonlaki, kun on ollut jotain kivaa enemmän, niin vastapainoksi on aivan pakko laittaa myös sitä pahaa vähän lyttäämään sitä hyvää tunnelmaa. Ukkini kuolema siis. Mutta siitä voi tosiaan lukea alemmasta kirjoituksesta kaikella kunnioituksella.
Ollaanko me nyt sitten tehty mitään erityistä? No ei varmaan tätä arkea kummempaa, mutta siitähän tämä blogi kertoo, minun ja minun kaikenkarvaisen perheeni elämästä, suunnitelmista ja arjesta. Mitä sitä sitten sen kummemmaksi yrittämäänkään.

Noh, aloitetaan vaikka siitä, että olen pohtinut tuota Edyn ruokintaa ja miten siitä saisin enemmän "äijän" näköisen. Kun tosiaan se on yli kaksi vuotias reippaasti, mutta on vielä hyvin paljon nuoren koiran näköinen. Olen tullut siihen tulokseen, että joo, tämä poika kehittyy rauhassa ja hitaasti, eikä siitä varmasti saa yrittämälläkään "aikuisen körmyn" näköistä muuten kuin antamalla ajan vaan kulua. Monet sanovat, että hitaasti kehittyminen on parempi kuin nopeasti. Vaikka ne nopsaan kehittyvät pärjää ehkä näyttelyissä paremmin alkuun, mutta niiden parhaat päivät on myös sitten käytetty aikaisemmin.
Kuitenkin minä nyt pyrin ruokinnan kannalta ja muutenkin mahdollistamaan, että koiran lihaksisto kehittyisi hyvin. Löysin netistä koirannappulan, joka kuulosti oikein hyvältä minun korvaani. Pistin tilaukseen ja nyt kyseinen ruoka on testissä. Vähän ruuan koostumuksesta:

80 % Lihaa
20 % Heledmiä, vihanneksia ja kasvituotteita
0 % Viljaa

Raakaproteiini 42 %
Raakarasva 21 %

Koirahan ei tuota viljaa käytä mihinkään ja useimmissa nappuloissa sitä on lähestulkoon valtaosa. Se on halpa raaka-aine käytettäväksi, mutta koiralle se ei ole muuta kun vatsantäytettä, se ei hyödynnä viljoja. Proteiini taas on lihasten rakennusaine, aivan kuin ihmisillä. Koira ei hyödynnä myöskään energianaan kasvisrasvoja, vaan eläinrasvoja. Halusin korkeaproteiinisemman nappulan, mutta myös korkearasvaisemman nappulan. Nuori uros käyttää tajuttomat energiamäärät päivittäin hormonitoimintaansa, ei sitä itse aina tajua. Tämä nappula tosiaan on energiasafkaa, eikä ainakaan tälleen muutaman viikon syötön jälkeen koira ole lihonut tippaakaan, vaikka onkin välistä ollut vähemmällä toiminnalla. Tuntui, että viljasafkalla koira lähti lihomaan samantien (kun tosiaan sitä viljaa ei hyödynnä) ja koirasta lähti tulemaan niin sanotusti laihaläski. Eli painoa ei ole paljon, mutta silti on sellainen "löysä" olemus. Koetan nyt erilaisella ruualla saada pakettia niin sanotusti kasaan paremmin. Napplan lisäksi Edy saa vielä erilaisia lihoja joka ateriaan. Seuraillaan saadaanko mitään tuloksia aikaiseksi. :)


Kuvailin pitkästä aikaa "vähän" Elmeriäkin. Sillä on ollut aivan järkyttävä karvanlähtö ja se on tosiaan ollut kuin kynitty kana. Pikkuhiljaa kuitenkin tuo karva alkanut taas palautumaan normaalimmaksi. : D Minulla on Elmerille edelleen suunnitelmana rakentaa "linna", eli paljon isompi asumus kun tuo sen häkki, tarkoitus olisi tehdä vielä kaksi kerrosta siihen. En tiedä kuvittelenko vaan, vai onko näin oikeasti, että Elmeristä on tullut ihan kamala herkkuperse kastraation jälkeen. Se on aivan hulluna kaikkiin herkkuihin ja sen pystyy houkuttelemaan herkkujen avulla mihin tahansa, tai tekemään melkein mitä tahansa... :D Eikun vaan kohta kanikoulutukset käyntiin! Ahne pupu. Huomasin tuossa myös, että kyllä se kani varmaan oikeasti tunnistaa oman perheensä :'D Kun oltiin parin päivän reissussa hautajaisissa ja täällä oli eläimiä hoitamassa eräs ystäväni, niin kotiintultuamme ja kanin ulos häkistä päästäessäni tämä heitti hirmuista ilohyppyä ja halusi huomiota ja silittelyä kokoajan. Ihan niinkuin sillä olisi tosiaan ollut ikävä, voi toista <3


Käytiin extempore reissuna 14.3 Lahdessa mätsäreissä. Ei minun mihinkään pitänyt lähteä, mutta alkoi ahdistamaan kun oli tulossa niin paljon mätsäreitä, mihin en olisi pääsemässä ja alkoi pelottaa, että en kerkeä ollenkaan harjoittelemaan ennen ensimmäisiä virallisia näyttelyitä (6.6). Noh, eihän me mitenkään sijoituttu siellä, mutta oli kyllä tosi hyvää treeniä meille. Mätsärit oli sisähallissa, joka oli täynnä koiraa ja ihmistä, äänet kaikui, makkaraa paistettiin, oli kuulutuksia ja muuta sellaista. Tuomasi oli selvästi mieltynyt luppakorvaisiin koiriin, kun katsoi palkintosijojen koiria, heh :D Pitäisi tässä vielä johonkin väliin aina yrittää tunkea mätsäreihin menoa, treeniä tarvitaan vielä ja minä yritän näin karkottaa tuota jännitystäni. : D Tässä muutama kuvanen mätsäreistä:


Näyttelyihin/mätsäreihin liittyen. Olin miettinyt pitkään, että mistä saisin sellaisen "namitaskun". Oli aina hankala pukeutua niin, että olisi joku taskullinen asuste päällä, mihin saisi työnnettyä namit. Noh rupesin googlailemaan ja etsin sellaista erillistä ja siistiä namitaskua. Olin nähnyt kerran sellaisen kaverillani ja mietin, että mistä saisin itselleni myös. Noh löysin nettikaupan HelsiTar, josta löysin tällaisen namitaskun! Tilasin toki oitis ja nyt on mihin namit ja numerolaput työntää! : D Kuva HelsiTarin sivuilta, koska en nyt jaksanut enää ruveta kuvaamaan itse tuota taskua:


Sain tuossa torstai-iltana s-postia, että nyt on raunioryhmät jaettu omille treenivuoroilleen. En päässyt samaan rymään kuin eräs tuttuni, ryhmään johon olisin halunnut, mutta ei voi mitään. Pitää ottaa mitä saa, tuonnekin on ihan mukavasti tunkua jonoksi asti ja pitää olla tyytyväinen et päästiin mukaan. :) Meidän vuoro ois siis jokatoinen lauantaiaamu noin klo 9-12. Tuota varten minun piti käydä ostamassa rakennustyömaakypärä ja viiltosuojahanskat. Vielä pitäisi hommata liukumattomat turvakengät, mutta ne eivät ole pakolliset ensimmäisellä kerralla onneksi. :P Eka kerta onkin sitten jo tämän viikon lauantaina: 28.3 ja odotan ihan täpinöissäni mitä tulevan pitää. :) Koitan saada jos poikakaverini ottaisi sieltä sitten vähän kuvia, hän nyt tulee ekalla kerralla ainekin mukaan, kun treeneistä lähdetään suoraan hänen vanhemmilleen. Vielä kun haku- ryhmä tärppäisi niin ois kaikki nappiinsa okei :D Tosiaan kun raunioita ei saa maastolajiksi pk-hommiin, haku olisi se mikä itseä kiinnostaisi, mutta silmä kovana vahdin erästä ryhmää. :) Hyvää harjoitusta siihen saakka tämä rauniohomma, kun se on melkeimpä samaa kuin haku, erilaisessa ympäristössä vain.

Ja vielä tähän väliin muutama mihinkään asiaan liittymätön kuvatus:


Sitten sitten... Mitäs seuraavaksi... No joo! Käytiin eilen siellä virallisessa silmätarkastuksessa! "Priimaa pukkaa, silmät ovat kirkkaat kuin timantit!", putkahti lääkärin suusta, eli kaikki ok, ei mitään ongelmia. :)


Sitten vielä tähän loppuun mukava LÄJÄ kuvia Edystä, vähän kameratestailua ja niin edelleen... :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti