perjantai 5. kesäkuuta 2015

Huomenna ekoihin virallisiin näyttelyihin KOSKAAN!

Heis pitkästä aikaa!

Enpä ole jaksanut tässä juuri kirjoitella näkyvin toviin. : D Muuntelin nyt tässä tuon hyvin lumisen ulkan JO kesäisemmäksi, eiköhän ollut ihan korkea aika. : D Eipä tässä ole mitään ihmeempiä elämässä tapahtunut, olen vaan ollut aivan tajuttoman väsynyt viimeaikoina. Kävin tämänkin vuoksi otattamassa eilen verikokeet labrassa, sillä minulla on jokseenkin kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita (mm. tuo voimakas väsymys jatkuvasti). Toinen syy voi olla ehkäisypillerit, joiden aloituksen jälkeen nämä kaikki oireet alkoivat, soittelin asiasta lääkärille ja nyt olen nuokin lopettanut. Toivon tässä kovasti, että oma oloni lähtisi tässä pikkuhiljaa kohentumaan, kun saan oman kehoni luonnollisen hormonitoiminnan kuntoon. Kaikenlaisia myrkkyjä sitä pitääkin ihmisen nappailla... :X Enää en koskaan suostu mihinkään hormonivalmisteisiin, noista ei minulle ole koskaan ollut mitään muuta kun haittaa (ja olen kokeillut useampaa erilaista merkkiä)... Toiset aiheuttaa tajuttomia mielialavaihteluita, jolloin olen ollut suoraan sanottuna sekopää, nämä edelliset tekivät minusta taas liiankin rauhallisen ja väsymys kasvoi kokoajan, mitä pidempään söin nappuloita. Huh... Nyt vaan odottelen maanantaita, että saan kuulla tuon kilpirauhastestin tuloksen.

Se terveydestä. Mitäs tässä on muutamien kuukausien aikana tapahtunut, hmmm. Eipä juuri mitään ihmeellistä, lumi suli, kesä tuli.
Ollaan Edyn kanssa käyty nyt harjoittelemassa aika tiuhaan mätsäreissä, koska jännitän aika pirusti noita huomisia näyttelyitä. :S Kaikki tuntuu niin hankalalta, kun en ole käynyt koskaan näyttelyitä edes katsomassa ilman koiraa ja nyt pitäis mennä itse juoksemaan kehään, huh. Näillä näkymin sään pitäis olla ihan jees, pilvistä, pitää toivoa ettei ala satamaan. Meillä kehät alkaa varmaan joskus 12 aikoihin. Katselin tuossa, että urospuolisia nahkoja ei ole meidän lisäksi kun vaan 7, narttuja sitten 19. : D Mutta ei siinä! Mätsäreissä meillä on mennyt ihan kivasti, nyt kolmessa viimeisimmässä ollaan kaikissa sijoituttu palkintosijoille : D Yhdessä oltiin sinisten toisia ja kahdessa punaisten neljänsiä. Ottaa kyllä ihan mahasta miettiä noita huomisia näyttelyitä, ei voi tietää tykkääkö tuomari, vaiko ei, mieltymyskysymyksiä.

Tässä näyttelyitä odotellessani tilailin Edylle uuden näyttelyhihnan, kun tuo pentuhihna oli jäänyt "vähän" turhan pitkäksi ja sitä sai aina rullata käteen. Tämä nykyinen on niin kiva! Siinä on sopivasti trikin väritkin ;)


Ilmoitin Edyn myös jo seuraaviin näyttelyihin Tuusulaan. :P


Toissakertaisessa tekstissäni oli kuva meille uudesta koiranruuasta, joka kuulosti tosi hyvältä ja halusin lähteä kokeilemaan sitä Edylle, laitan vielä tähän kuvan siitä säkistä alle. Nyt on säkki syötetty ja uusi jo tilattu, kyllä tykkäsin. :) Sillä tällä ruualla olen todellakin saanut Edylle massaa, joka on ollut kovasti tavoitteena, koira on saanut oikeasti lihakset! Jouluna kun aloin Edylle hankkia painoa, tämä ruipelo painoi VAAN 21 kg, kuukausi sitten mittasin koiran ja painoa oli jopa huimat 27 kg! Ja koiran ulkonäössä valtava ero! Ja tosiaan mikä parasta, koiralla ei niinkään ole läskiä, vaan tosiaan se on saanut lihasta. On ollut jännä kun ihmiset, jotka on nähnyt Edyä harvemmin, ovat hämmästelleet mitä koiralle on tapahtunut, kun siitä on tullut järeä tankki, hontelon pojan sijaan. :'D Pakko pistää ihan vertailukuva koiran muuttuneesta ulkomuodosta.


Tässä ekassa Edyn paino on noin sen 21 kg, seuraavassa muistelen että oli 23-24 kg:

Näissä alemmissa Edyllä onkin painoa sitten se 27 kg:

On niin kivaa huomata, että oikeasti se oma tavoite on toteutunut niin hyvin, kun halusin lähteä kasvattamaan koiran massaa. :) Edy siis tosiaan syö myös tuon nappulan lisäksi monipuolisesti raakaa lihaa jokaisella aterialla.

Harrastuspuolellakin menee kivasti. :) Ollaan nyt alettu toko/tossishommissa vähän häivyttää imutuskättä pois seuraamisessa ja Edy on rauniohommissa luonnonlahjakkuus :D Vielä kun sinne haku ryhmään pääsisi, niin kaikki ois jees. :P Pistän tähän muutamia rauniokuvia:


Nyt en jaksa juuri sen suurempia kirjoitella, olen hyvä jaarittelemaan, mutta nyt vielä mentävä Edyn kanssa iltalenkille. :) Tähän loppuun muutamia kuvia Edystä riehumassa eri koirakavereiden kanssa ja muutama pose, joita on tullut tässä hiljaisena hetkenä kuvailtua. :P

Niin ja hyvää kesää toivotellen Edy ja kaverikoira Dina! ^_^

11 kommenttia:

 1. Edy tuntuu kyllä olevan niin pätevä ja reipas raunioilla. <3 Ja ihania kuvia taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edy kiittää ja on se kyllä yllättänyt iha minutkin reippaudellaan siellä :D tuu joku kerta mukaan seuraamaan treenejä, sinne on aina häiriöhenkilöt tervetulleita :D ja kiitän ^^

   Poista
 2. Ihanat Edy ja Dina♥ Mun sydämeni itkee verta nähdessäni nahkoja, meillekin semmoinen tulossa, mutta koska oma koira vasta 7kk, ei vielä pariin vuoteen kannata pentua ottaa.

  Haluaisin kysellä ihan mielenkiinnosta;
  -mistä kennelistä Edy on?
  -onko lonkat kuvattu? Onko A tai B lonkat?
  -onko kyynärät kuvattu? Onko 0 tai 1?
  -onko silmäpeilattu? Onko kantaja?
  -onko allergioita?
  -onko arka tai arvaamaton luonteeltaan?

  Kysymyksiin voi olla vastauksia pitkin blogia ,mutta kyselempä näin:) Itseäni kiinnostaa Koiruuksien kennel.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, on ne nahkiaiset kyllä kivoja :) Itellä yks haaverotu on tanskandoggi, mut se vaatii niin paljon, että ei ainakaan vielä pitkään aikaan ole mahdollinen. :)

   Oo, kysymyksiä :D
   -Edy on Honey Melon kennelistä.
   -Ei vielä ole kuvattu lonkkia tai kyynäriä, sillä urokset kehittyvät naaraita hitaammin ja Edy ainakin on aika hitaasti kehittyvä uros, joten olen antanut rauhassa muotoutua. Ajatuksena ollut kuvauttaa kolmen vuoden iässä suurinpiirtein. Mutta kakilla sisaruksilla (jotka kuvattu) on A/A ja 0/0.
   -Silmät on peilattu ja geenitestattu täysin terveeksi, ei ole kantaja. :)
   -Ei ainakaan tietääksieni ole allergioita, tähän mennessä ei ole ilmennyt mitään herkkyyksiä, vatsan sekaisuutta taikka muunlaisia oireita.
   -Ei lainkaan. Todella avoin ja sosiaalinen tapaus, kaikki vieraat on maailman ihanimpia kavereita ja menee täysiä mukana myös lasten leikeissä. Muille eläimillekään ei osaisi tehdä pahaa. Ei ole ikinä murahtanutkaan ihmiselle.

   Kannattaa käydä nyt miettimisvaiheessa ihan paikanpäällä tutustumassa kiinnostaviin kenneleihin ja juttelemassa kasvattajan kanssa. Niin selviää varmasti miten omat ja kasvattajan ajatukset/periaatteet menevät yksiin. :)

   Poista
  2. Haastoin sut mun blogissa, käyhän kurkkaamassa!

   RadiancePaw-top 5 koirarodut

   Poista
  3. Ja linkki ei toimi, mutta kuitenkin:

   http://radianceheartpaw.blogspot.fi/2015/07/minun-top-5-koirarotuni.html

   Poista
  4. Ja kiitos vastauksestasi!

   Olen jutellut kasvattajan kanssa sähköpostin välityksellä, ja hänkin sanoi, että kun tuo minun oma hauvaseni kasvaa aikuiseksi niin nahka kuulostaa hyvältä rodulta meille:)

   Poista
 3. Hei,
  kiinnostaako tilata banneri? --> www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Sulle on haaste! :) http://elvisthecollie.blogspot.fi/2015/08/liebster-awards-discover-new-blogs.html

  VastaaPoista
 5. http://paimenlauma.blogspot.fi/2015/12/11-ette-arvaa-mita.html Haastamme teidät!

  VastaaPoista
 6. Hei!, tykästyin blogiisi todella paljon! kivoja kuvia ja mukavan mittaisia tekstejä! Olisiko mahdollista että kävisit äänestämässä minun sekartuista piskiäni vuoden 2016
  showhauksi täällä : http://koti.kapsi.fi/~villep/kuonokirja/jarppi/

  oon todella kiitollinen ja kaikki äänet on todellakin tarpeen!
  rullaat siis vähän alaspäin ja painat vihreää ympyrää :3

  - Sara sekä Jarppi
  - www.jellonat.blogspot.fi

  VastaaPoista